For andre år på rad er «eldreparadiset» The Villages i Florida den byen i USA som vokser mest, skriver Bloomberg News.

Ifjor steg antall innbyggere med 5,4 prosent til 114.350 som er tre ganger mer enn gjennomsnittet for Florida og vesentlig mer enn for eksempel New York, Dallas eller «oljeboom-byen» Houston.

Det er ikke gode utsikter til jobb som trekker mange nye innbyggere til The Villages.

Snarere tvert imot.

The Villages er nemlig et gigantisk samfunn for aktive seniorer som trekker mot Floridas sol og varme blant annet for å spille golf og danse.

Totalt er det 42 golfbaner i området, tre offentlige plasser med daglig fellesdans og konserter pluss en rekke kinoer, restauranter og eldreuniversitetet «Lifelong Learning College».

Aldersgrense 55 år

Samfunnet The Villages blev startet i 1986 og er et privat område på 15 kvadratkilometer, der man rett og slett ikke får kjøpt hus hvis man er under 55 år.

Offisielle tall fra 2010 viste at 96 prosent av de fastboende var eldre enn 55 år.

I en sak som Bloomberg News skrev ifjor ble The Villages beskrevet som et virkelig eldorado for seniorer, med lite kriminalitet, ingen barn og mye golf og mange golf-biler. Det er nemlig flere av det sistnevnte i The Villages enn det er taxier i New York.

Seniorene skal også være ivrige på dating, og New York Post hadde i 2009 en artikkel der det ble beskrevet et svart marked i The Villages for omsetning av Viagra.

New York Post-journalisten fikk blant annet denne henvendelsen fra en yppig blond voksen kvinne på den kjente Bourbon Street Bar:

- Ser du disse to? De ble tatt på fersk gjerning da de hadde sex i golf-bilen sin for et par uker siden. Det skjer en masse her.

 

Les også: USA: Boligprisene stiger mindre enn ventet

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Spår USAs økonomiske undergang   (2012)