Forhandlingene rundt Irans kjernefysiske program fortsetter i dag, selv om fristen utgikk ved midnatt.

De seneste tegnene er at partene er enige om flere viktige punkter i den potensielle avtalen, og at partene trolig vil starte å formulere et utkast til en avtale i løpet av dagen, skriver Bloomberg News.

Mye avklart

- Ministerne har i utgangspunktet kommet til enighet på alle hovedaspektene, sa Russlands utenriksministere Sergej Lavrov til journalister i natt, ifølge nyhetstjenesten.

Hans iranske motpart, Javad Zarif, sier at løsningen til mesteparten av problemstillingene har blitt avklart og at han håper forhandlingene kan sluttføres snart.

Noe utestående

De amerikanske og europeiske delegasjonene briefet ikke pressen etter forhandlingene tok pause klokken 01:30 i natt, men én ikke-navngitt kilde sier til Bloomberg News at de russiske og iranske uttalelsene var overdrevne, og at partene fortsatt har utstående spørsmål som må løses.

CNN oppsummerer at følgende hovedpunkter har dominert forhandlingene:

- Hvor raskt eller tregt vil Iran tillates å gå videre med sin kjernefysiske teknologi i de siste fem årene av den planlagte 15-årsavtalen.

- Hvor raskt FN-sanksjonene mot Iran vil tas bort.

- Hvorvidt sanksjonene vil bringes tilbake hvis Iran bryter avtalen.

 

Les også: Asia i dag: Skjuler 2500 milliarder i hjemmene

Sjokkmåling for SV og Venstre

Seks personer tiltalt for svart arbeid i byggebransjen

Foretrekker lettstelte småhytter  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.