Andrew Getty (47), barnebarn til oljemilliardæren Jean Paul Getty, ble tirsdag funnet død på badet i sin luksusbolig i Hollywood Hills i Los Angeles, skriver Los Angeles Times.

Dødsfallet ble av politiet først betegnet som «mistenkelig».

Ifølge myndighetene som etterforsker dødsfallet er imidlertid konklusjonen nå at det enten skyldes naturlige årsaker eller et uhell.

Getty-familien er ifølge tidsskriftet Forbes den 54. rikeste familien i USA med en formue på rundt fem milliarder dollar (i overkant av 40 milliarder kroner). Avdøde Andrews far, Gordon, skal være god for 2,1 milliarder dollar.

Var verdens rikeste

Det var Andrew Gettys bestefar Jean Paul Getty som skapte familiens formue ved å samle en rekke mindre oljeselskaper under navnet Getty Oil. I 1957 ble han kåret til USAs rikeste person, mens Guinness Rekordbok kåret ham til verdens rikeste i 1966.

Han er blant annet kjent for følgende utsagn: «Formula for success: Rise early, work hard, strike oil.»

Jean Paul Getty brukte en stor del av formuen på kunst og til opprettelse av et fond som blant annet finansierer det berømte J. Paul Getty Museum i Los Angeles. Han døde i 1976 83 år gammel.

Andrew Gettys bortgang tirsdag er ikke det første tragiske dødsfallet som har rammet den velstående familien. I 1958 døde en av Jean Paul Gettys sønner av hjernesvulst bare 12 år gammel. Dette var den eneste sønnen han hadde med sin femte kone. En annen sønn døde i 1973, av det som trolig var et selvmord.


Les også:  - De fikk Nobelprisen, men jeg fikk pengene


Bygde ett av verdens rikeste land

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.