Forbruker-til-forbruker-netthandelsselskapet Etsy planlegger børsnotering i USA.

Nyheten kommer kort tid etter en annen nettbedrift, domeneselskapet GoDaddy, gjennomførte en børsnotering til litt høyere kurs enn indikert.

Etsy vil selge 16,67 millioner aksjer til kurs 14-16 dollar pr aksje.

Ved 16 dollar vil dette gi en markedsverdi på selskapet på i underkant av 1,8 milliarder dollar, fremgår det av selskapets børsnoteringssøknad til det amerikanske finanstilsynet (SEC).

GoDaddy har på sin side gjennomførte tirsdag et salg av 23 millioner aksjer til kurs 20 dollar pr aksje i forbindelse med sin børsnotering. Aksjene var på forhånd indikert til å selges til en kurs mellom 17 og 19 dollar aksjen.

Transaksjonene kommer i et tregt IPO-marked, hvor selskaper så langt i år kun har hentet 5,8 milliarder dollar i USA, skriver Financial Times. Det er den tregeste starten på året siden 2010, og en skarp tilbakegang fra fjoråret, da det nesten ble hentet 13 milliarder dollar i samme periode.

 

Les også: Arving til en av USAs største formuer funnet død

Asia i dag: Skjuler 2500 milliarder i hjemmene

Helnorsk tradisjon, unorsk eier

Nå kan du gjøre hyttekupp i fjellet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.