Kvinnen skal ha vært utstyrt med skytevåpen og en bombe.

En mann som deltok i angrepet, ble såret, men greide å komme seg unna, opplyste Istanbuls guvernør Vasip Sahin onsdag kveld. Han sier også at en politimann er lettere såret.

Tyrkiske TV-kanaler har meldt at mannen senere ble pågrepet, men dette er ikke bekreftet. Politiet åpnet ild etter at de to forsøkte å angripe politiets hovedkvarter.

Istanbuls politistyrker er i høy beredskap etter at en venstreorientert gruppe tok en statsadvokat som gissel tirsdag. Statsadvokaten Mehmet Selim Kiraz ble drept under aksjonen. To venstreradikale gisseltakere ble også drept da politiet stormet rettsbygningen der han ble holdt fanget.

22 antatte venstreekstremister er pågrepet etter at den ytterliggående marxistgruppen DHKP-C tok ansvaret for aksjonen.

Kiraz etterforsket dødsfallet til en 15-åring, som ble skadd under demonstrasjoner i Istanbul i 2013 og døde etter å ha ligget et år i koma.

DHKP-C mener at gutten ble drept av politiet og krever at gjerningsmennene identifiseres og stilles for en «folkedomstol».

Tirsdag ble statsadvokaten Mehmet Selim Kiraz drept under en gisselaksjon i en rettsbygning i Istanbul.

Les også: Istanbul: - Statsadvokaten såret og gisseltakere drept (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.