Menendez er siktet for bestikkelser, blant annet ved å ha tatt imot gaver fra en øyelege i bytte mot å bruke sin innflytelse til å fremme legen Salomon Melgens økonomiske og personlige interesser i Senatet.

Melgen har gitt økonomisk støtte til Demokratene, men er også anklaget for å ha overfakturert for arbeid han har gjort for regjeringens Medicare-program, opplyste en talsmann for justisdepartementet onsdag.

Onsdag kveld holdt Menendez en pressekonferanse. Der slo han tilbake mot beskyldningene. Han mener etterforskningen ble startet for tre år siden på falskt grunnlag, og at den ble iverksatt av noen som hadde politisk motiv for å stanse hans karriere. Menendez hevder at han ikke har brutt noen lover.

Torsdag må han møte i retten i Newark i New Jersey for å svare på anklagene.

Som følge av etterforskningen trer han midlertidig av som senator for Demokratene.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.