Frysetråleren Dalnij Vostok hadde et mannskap på 132. 63 av dem er blitt reddet, og 15 er savnet, opplyser russisk redningstjeneste natt til torsdag.

Tråleren sank i Okhotskhavet, om lag 330 kilometer vest for Kamtsjatka-halvøya og 250 kilometer sør for byen Magadan. Sjøtemperaturen er så vidt over 0 grader.

Årsaken til forliset var natt til torsdag norsk tid ukjent, men ifølge russisk redningstjeneste kan tråleren ha gått på drivende is og fått hull i skroget. Vann strømmet dermed inn i maskinrommet og tråleren sank i løpet av 15 minutter. Kapteinen sendte ikke ut nødsignal da ulykken skjedde.

26 fiskefartøyer bidro i letingen før tråleren ble funnet.

Ifølge Tass besto mannskapet av 78 russere, samt 54 andre fra Myanmar, Ukraina, Litauen og Vanuatu. Frysetråleren eies av Magellan og har hjemmehavn i Nevelsk på øya Sakhalin. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.