Lønnsøkningen gjelder imidlertid kun for ansatte ved 10 prosent av landets hurtigmatrestauranter. De resterende 90 prosent av kjedens 14.000 utsalg er nemlig franchise-drevet. Franchise-utsalgene styres av til sammen 3.100 selskaper som må avgjøre lønnsnivået på egen hånd, opplyser McDonald's.

Lønnsøkningen trer i kraft 1. juli. Grunnlønnen for hel- og deltidsansatte vil ligge på 1 dollar over den lokale minstelønnen.

De 90.000 arbeiderne som er ansatt direkte av McDonald's, kan dermed vente seg en snittlønn på mer enn 10 dollar i timen. Men lønnsnivået vil avhenge av minstelønnsnivå i de forskjellige delstatene. Anslag viser at en McDonald's-ansatt i Georgia kan få i overkant av 6 dollar i timen, mens kolleger i delstaten Washington kan oppnå en lønn på 16 dollar i timen. Fem delstater har ingen minstelønn, og det er uklart hvordan McDonald's kommer til å håndtere lønnsnivået der.

McDonald's har blitt kritisert for lave lønninger som har stått på stedet hvil i flere år. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.