De fleste politikere i dag snakker varmt om viktigheten av å satse på en offensiv miljø- og klimapolitikk, akkurat som den rødgrønne svenske regjeringen.

Men det er ikke alltid samsvar mellom ord og handling.

Det svenske regjeringsflyet har minst seks ganger siden den rødgrønne regjeringen overtok makten ifjor høst blitt beordret til å fly mellom Stockholms-flyplassene Arlanda og Bromma for å hente ministre, skriver Expressen.

Avstanden mellom de to flyplassene er 41 kilometer og flyreisene kan ifølge avisen ha resultert i CO2-utslipp på nesten fem tonn.

Aftonbladet avslører at en av ministerne som tok fly de 41 kilometerne er utdanningsminister og talsperson for Miljøpartiet, Gustav Fridolin. Ifølge Expressen skal statsminister Stefan Löfven ha benyttet regjeringsflyet på den korte flyturen minst to ganger.

Grunnen til de korte reisene skal ha vært å hente ministre på Bromma som siden skulle flys videre til blant annet Brussel.

Regningen for flyturene er ikke kjent, men ifølge det svenske forsvaret blir regjeringen fakturert for 10.800 svenske kroner for hver ekstra flytime.

Sosialdemokratene og Miljøpartiet har for øvrig blitt enige om å legge ned Bromma flyplass innen 2022.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Sverigedemokraterna fortsetter fremgangen etter Skavlan

 

Han har Sveriges største private gjeld