Avisen Karfi siterer en tjenestemann i myndighetene som sier at landet håper Kina vil bidra med et lån på 10 milliarder euro.

Lånet er tenkt som en forskuddsbetaling for Kinas framtidige bruk av havnen i byen Piraeus, og som en forskuddsinvestering i greske jernbaner.

Grekerne håper i tillegg å få et lån på mellom 3 og 5 millioner euro fra Russland, ifølge avisen Agora, som også siterer tjenestemenn.

Dette lånet skal være en forskuddsbetaling for avgifter knyttet til en planlagt gassledning, som skal sende russisk gass til den gresk-tyrkiske grensen.

Hellas statsminister Alexis Tsipras snakket med den russiske presidenten Vladimir Putin tidligere denne måneden om å utvide gassledningen til gresk territorium.

Ifølge den tyske avisen Spiegel Online kan en slik avtale bli signert tirsdag neste uke. En talsmann for russiske myndigheter avviser imidlertid dette overfor Reuters.

Greske tjenestemenn og representanter for internasjonale kreditorer har lørdag møter i Athen for å diskutere gjeldskrisen i Hellas. Landet skylder over 315 milliarder euro, over 2.670 milliarder kroner etter dagens kurs. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.