Det internasjonale valutafondet (IMF) oppfordrer Hellas til å gjennomføre reformer for å redde økonomien og unngå mislighold.

Det sier direktør Christine Lagarde i IMF søndag til Financial Times.

- Det har vært et enormt engasjement fra det internasjonale samfunnet, og de europeiske partnerne, IMF og Den europeiske sentralbanken for å støtte den greske økonomien, sier Lagarde.

Hellas må nå levere de tiltakene, verktøyene og reformene som gjør at de kan nå de målene som det internasjonale samfunnet og Hellas har satt, fortsetter hun.

Målene Lagarde viser til er er å gjenopprette stabiliteten, bedre økonomien og å sikre at Hellas kan returnere til finansmarkedene på egenhånd.Hellas skal møte Eurogruppen 24. april for å diskutere reformforslagene.

- Ingenting, bokstavelig talt ingenting, har blitt oppnådd, sier en talsperson til Wall Street Journal under IMF og Verdensbankens vårmøte.

Under vårmøtet avviste ESBs sentralbanksjef Mario Draghi spekulasjoner om at Hellas kan bli tvunget til å forlate euroområdet, skriver WSJ.

Les også:
Rema presses av prisnedgang
Asia i dag: Stabiliserer glødende aksjemarked
Godtegründer beklager konkurser (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.