Myndighetene i Hellas krever at landets lokale myndigheter flytter kontanter til landets sentralbank. Det melder Bloomberg News mandag.

Samtidig viser markedet stigende skepsis til at Hellas vil klare å betale tilbake statslån som går mot forfall. Det vises ved at rentene på greske statsobligasjoner steg kraftig mandag.

Renten på treårige greske statsobligasjoner steg hele 117 basispunkter til 26,918 prosent mandag. Samtidig steg renten på femårige statsobligasjoner med 65 punkter til 18,703 prosent. Tiåringen steg 20 punkter til 12,715 prosent.

Økt usikkerhet

Oppgangen var drevet av den økte usikkerheten rundt Hellas' fremtid i Eurosonen. Det er fortsatt uvisst om den greske staten har nok penger til å betale tilbake lån fra landets internasjonale långivere.

Finansministrene i eurosonen har siden februar krevd at den greske staten legger en plan for økonomiske reformer som er akseptabel for alle parter. Denne planen skulle være på plass innen slutten av april.

Enn så lenge har imidlertid ikke partene blitt enige om hverken hvilke finansielle målsetninger Hellas skal ha i 2015 eller hvordan de skal nå dem, ifølge Bloomberg News, som viser til en talsperson for kreditorene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Dette kan bli siste utvei for Hellas