Det har noen av de 28 overlevende fortalt italienske etterforskere etter det som antas å være det verste forliset i sitt slag i Middelhavet.

Etterforskerne forsøker nå å samle bevis mot den 27 år gamle tunisieren som er utpekt som båtens kaptein, og som fredag skal fremstilles for varetektsfengsling i Catania på Sicilia.

De overlevende sier at de oppholdt seg på en bondegård sammen med hundrevis av afrikanere og bangladeshere mens de ventet på avreise. Flere personer skal ha blitt slått i hjel av menneskesmuglere, blant dem en mann som ble drept etter at han stilte seg på en gummiflåte uten tillatelse, opplyser etterforskere.

Tunisieren er mistenkt for med vilje å ha krasjet den 20 meter lange fiskebåten inn i et portugisisk handelsskip som kom for å hjelpe.

Båten sank deretter på kort tid. Om lag 800 mennesker, hvorav de fleste skal ha vært innelåst i båtens nedre dekk og lasterom, antas å ha druknet.

Tunisieren selv har fortalt at han ikke var båtens kaptein, men en vanlig passasjer, opplyser mannens advokat, Massimo Ferrante.

Se den danske dokumentaren Under samme himmel:

Dokumentar: «Under samme himmel»
På Afrikas nordkyst sitter Harouna og drømmer om Europa. I denne danske dokumentarfilmen møter vi menneskene som er villige til å risikere alt for et liv på den andre siden av Middelhavet.
55:59
Publisert:
 

Les også:
- Det er veldig lett å tjene penger
Norwegian risikerer politianmeldelse
Her er det oppdaget et gigantisk basseng med magma (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.