Minst åtte mennesker døde da base camp for fjellklatrere ved Mount Everest ble rammet av et snøskred utløst av jordskjelvet i Nepal. Det opplyser turistmyndighetene i Nepal.

Les også: Over 400 døde etter jordskjelvet i Nepal

– Antallet kan stige, og det kan inkludere både utlendinger og sherpaer, sier Gyanendra Shrestha, talsperson for turistmyndighetene i Nepal.

En sherpa er en nepalsk guide for fjellklatrere.

Deler av base camp er begravd i snøskredene. Ubekreftede kilder melder på Twitter at også fjellklatrere høyere opp på Mount Everest er rammet, ifølge nyhetsbyrået Ritzau. Mange fjellklatrere skal være savnet.

Den norske ekspedisjonsgruppen Hvitserk melder at den har 19 norske fjellklatrere i området. Samtlige skal være i god behold. Tolv personer er på vei mot Lukla etter en fjelltur til base camp. Fem andre nordmenn er i camp 2 på 6.400 meters høyde over havet sammen med en norsk guide og flere andre nepalske sherpaer og internasjonale ekspedisjoner. I tillegg befinner en nordmann seg i base camp.

Den svenske fjellklatreren Robin Trygg sier til nyhetsbyrået TT at sherpaer melder at opp mot 80 personer kan ha omkommet på sørsiden av fjellet. Disse opplysningene er ikke bekreftet. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.