Det skriver Nyhetsbyrån Direkt lørdag.

Ifølge nyhetsbyrået nektet Schäuble først for at det fantes en slik plan, men senere sa han:

- Selvfølgelig finnes det nok fantasi til å forestille seg hva som kan skje, sier Schäuble og viser til situasjonen hvis de ikke kommer til enighet.

- Dersom et ansvarsfullt medlem av eurogruppen - eller hvilken som helst ansvarsfull politiker - svarer på spørsmålet med «ja», så vet vi hva som skjer. Om han svarer «nei» på spørsmålet, som jeg har gjort ved å ikke en gang akseptere spørsmålet, så vet vi at dere ikke kommer til å tro meg, sier Schäuble til journalister.

En talsperson sier til Wall Street Journal at Hellas' statsminister Aleksis Tsipras har hatt telefonsamtaler med forbundskansler Angela Merkel i Tyskland og lederen av eurogruppen Jeroen Dijsselbloem søndag for å diskutere betingelsene som er knyttet til videre nødhjelp.

Ifølge den tyske avisen Bild skal Tsipras ha forsøkt å overtale Merkel og Dijsselbloem til å holde et hastetoppmøte i EU for å diskutere ny nødhjelp til Hellas.

Finansminister Yannis Varoufakis' oppførsel skaper samtidig bekymring i Hellas. En talsperson for den greske regjeringen sier til Financial Times at oppførselen hans under eurogruppemøtet i Riga trolig gjør at han blir satt på sidelinjen og at statsminister Tsipras og visestatsministeren tar en mer aktiv rolle.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.