Bakgrunnen for at SDU-leder Gustav Kasselstrand og nestleder William Hahne står i fare for å bli ekskludert fra moderpartiet er beskyldninger om at de har alliert seg med utenlandske ekstremister. Men slett ikke alle i partiet mener at beskyldningene mot dem er godt nok begrunnet.

- Tynne anklager

Både Kasselstrand og Hahne har benektet anklagene, og de får støtte av tidligere partileder Mikael Jansson.

- Anklagene er veldig, veldig tynne, sier han.

Truslene om utkastelse har skapt intern strid og ordkrig i mediene mellom partimedlemmer. Kasselstrand og Hahne har varslet at de nekter å forlate sine poster i SDU selv om de blir utestengt fra moderpartiet.

Tror han blir utestengt

I forkant av mandagens møte følte Kasselstrand seg sikker på at han blir utestengt. Han mener det er SDs gruppeleder i Riksdagen, Mattias Karlsson, sin beslutning.

- Styret er bare en ratifiseringsinstans for Mattias Karlsson. Det er en gjeng nikkedukker, sier Kasselstrand.

Han varslet videre at han etter styremøtet vil informere om SDUs framtid og hans rolle i ungdomspartiet.

Også seks andre partimedlemmer er truet med utkastelse i forkant av mandagens styremøte i SD. En utredning mot et tjuetalls medlemmer har også fått flere til å gå frivillig. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.