Grekerne danner en politisk forhandlingsgruppe under ledelse av statssekretær Euclid Tsakalotos i utenriksdepartementet for å bistå i samtalene med EU og Det internasjonale pengefondet IMF, opplyser nyhetsbyrået AFP.

Hellas og resten av eurolandene er fortsatt svært uenige om vilkårene for en utbetaling av kriselån på i alt 7,2 milliarder euro.

Den venstreorienterte regjeringen i Aten har lovet velgerne å kjempe mot kutt og harde reformkrav, mens eurolandene har gjort det klart at de ikke betaler noe før grekerne innfrir vilkårene.

Samtidig skaper finansminister Yanis Varoufakis' forhandlingsstil mye irritasjon i EU. Avisen Financial Times kaller ham stadig mer isolert og sier eurosjef Jeroen Dijsselbloem nå gjerne henvender seg direkte til statsminister Alexis Tsipras.

Regjeringen i Aten gjør det imidlertid klart at den støtter finansministeren mot «manipulerte» medieangrep, ifølge AFP. Og de nye forhandlerne står fortsatt under hans kontroll.

Men mens den greske statskassa er i ferd med å gå tom, fortalte kilder til pressen om en særlig hard tone mot økonomiprofessoren Varoufakis på et møte i eurogruppen fredag.

– Alle ministrene ga ham beskjed om at dette ikke kan fortsette, sa spanske Luis de Guindos etterpå. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.