Det skriver Financial Times tirsdag.

Rykter om en fusjon fikk aksjekursene i både China National Petroleum Corp (CNPC) og Sinopec til å stige på Hong Kong-børsen mandag.

CNPCs børsnoterte selskap PetroChina opplyser at det ikke har mottatt «noen informasjon, skriftlig eller muntlig, fra noen offentlig myndighet» om noen fusjon.

Sinopec kom med en tilsvarende avvisning overfor Hong Kong-børsen.

Ideen om en oljeselskapsfusjon kom opp i februar, etter at Kinas to statlige jernbaneselskaper avtalte å slå seg sammen, for bedre å kunne konkurrere om internasjonale anbud, ifølge avisen.

Landets to store kjernekraftselskaper er også blitt beordret til å samordne seg internasjonalt, men motsetter seg ideen om en nasjonal fusjon.

Kritikere av en oljeselskapsfusjon sier at en sammenslått oljegigant rett og slett vil bli en mer oppblåst og mindre effektiv utgave av det nåværende duopolet, skriver FT.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.