USAs høyesterett avgjør tirsdag om definisjonen av ekteskap skal endres slik at to personer med samme kjønn kan gifte seg.

Fire av de ni dommerne er imot å legalisere likekjønnede ekteskap i hele USA, mens én er på vippen.

Anthony Kennedy tilhører domstolens liberale fløy, men han er likevel skeptisk til en eventuell lovendring, og det er uvisst hvordan han vil stemme for å endre på ordlyden om at ekteskapet er forbeholdt en mann og en kvinne.

– Denne definisjonen har vært med oss i flere tusen år, og jeg tror det vil bli veldig vanskelig for domstolen å si av vi vet bedre, sa Kennedy.

Under tirsdagens høring kunne dommerne stille kritiske spørsmål til advokaten Mary Bonauto, som argumenterte for likekjønnede ekteskap. Den verbale ordvekslingen var ventet å vare i to og en halv time.

Over 1.000 personer er samlet utenfor domstolen, hvorav de fleste støtter en lovendring. Debatten gikk livlig mellom tilhengere og motstandere, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

13 delstater har i dag forbud mot likekjønnede ekteskap, blant dem Kentucky, Michigan, Ohio og Tennessee.

Amerikanernes støtte til likekjønnede ekteskap har økt jevnt de siste årene, spesielt blant unge mennesker.

Les også:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.