Fly fra den saudi-ledede koalisjonsstyrken har bombet rullebanen på flyplassen i Jemens hovedstad Sana. Målet var å hindre et iransk fly å lande.

Ankomsten til det iranske flyet var ikke koordinert med koalisjonsstyrken, og flyet overså en anmodning om å snu, opplyser brigader Ahmed Asseri, talsmann for koalisjonsstyrken.

Bombingen av rullebanen tvang imidlertid flyet til å snu.

Det iranske nyhetsbyrået IRNA melder at flyet tilhørte Røde Halvmåne og at det fraktet mat og medisinsk hjelp til Sana. Det skal ha fått tillatelse til å lande av Houthi-militsen, som har kontroll over hovedstaden.

De saudi-ledede angrepene er nettopp rettet mot Houthi-militsen, som har tatt kontroll over store deler av Jemen og drevet landets internasjonalt anerkjente president på flukt.

Bombingen av rullebanen i Sana har ført til at den ikke lenger kan brukes av fly som kommer til Jemen med nødhjelp. Det skjer samtidig som byen er i ferd med å gå tom for drivstoff, noe som kan føre til stans i vannforsyningene.

Over 300.000 mennesker er ifølge FN drevet på flukt som følge av kampene mellom Houthi-militsen og styrker som støtter president Abd-Rabbu Mansour Hadi.

For mindre enn to uker siden oppga FN-organet OCHA at cirka 150.000 mennesker var på flukt.

Les også:
USAs høyesterett diskuterer likekjønnede ekteskap
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.