Budsjettet ble torsdag vedtatt i Representantenes hus med klart flertall, og neste uke er det ventet at det blir banket igjennom også i Senatet, som fikk republikansk flertall ved valget i fjor høst.

Den republikanske planen tar sikte på å eliminere det enorme underskuddet og bringe budsjettet i balanse innen 2024.

Det skal skje ved hjelp av dype kutt i sosiale programmer, blant annet budsjetter for sosialhjelp, utdanning og infrastruktur, samtidig som forsvarsbudsjettet økes med nærmere 40 milliarder dollar. Det er ikke lagt inn noen skatteøkninger.

Med det nye budsjettet tar Republikanerne også sikte på å eliminere helsereformen, som er president Barack Obamas største innenrikspolitiske triumf.

Budsjettet ble vedtatt med 226 mot 197 stemmer. Ingen demokrater stemte for det, men 14 republikanere stemte imot.

Siden det dreier seg om en ikke-bindende resolusjon, blir budsjettet ikke lagt fram for Obama til undertegning, og de fleste av kuttene vil trolig aldri bli noe av, siden Obama ventes å nedlegge veto mot dem.

Les også:
Nøtterøy og Tjøme ligger på pristoppen
Slik trener du «langrenn» på vann
Brenner av penger i rekordfart (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.