Unntakstilstand er blitt erklært i den amerikanske delstaten Iowa som følge av fugleinfluensautbrudd.

Landbruksmyndighetene i delstaten har konstatert at ytterligere fire fuglefarmer er blitt rammet av det smittsomme viruset. I til sammen 21 gårder i Iowa er det blitt påvist smitt eller mistanke om smitte av H5N1-viruset.

– Fugleinfluensa er ikke en trussel mot mennesker, men vi tar situasjonen på alvor og mener at en unntakstilstand er den beste løsningen for å frigjøre ressurser, sier Iowa-guvernør Terry Branstad.

Iowa, som er USAs største eggprodusent, er den tredje delstaten som har erklært unntakstilstand på grunn av fugleinfluensa. Minnesota og Wisconsin gjorde dette i april.

Bare i Iowa er rundt 16 millioner kyllinger, kalkuner og andre fjærkre blitt avlivet som følge av fugleinfluensa. Det tilsvarer rundt en firedel av delstatens samlede fjærkrebestand.

Les også:
Styret for statens nye veiselskap klart

Over 3.400 reddet i Middelhavet på én dag  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.