USAs utenriksminister John Kerry møtte søndag tamilske politikere på Sri Lanka dagen etter at han kom med sterke oppfordringer om en forsoningsprosess mellom tamilene og øyas singalesiske flertall.

Kerry møtte lederne for partiet Tamilsk nasjonalallianse (TNA), som er det største tamilske opposisjonspartiet, på et hotell i hovedstaden Colombo, ifølge amerikanske tjenestemenn.

Han har under besøket hyllet landets nye president Maithripala Sirisena som har bidratt til at Sri Lanka igjen er inne i det gode selskap etter at USA var nær med å innføre sanksjoner mot landet som følge av ekspresident Mahinda Rajapakses styre.

Rajapaksa tok blant annet initiativ til den blodige offensiven mot geriljagruppa Tamiltigrene våren 2009, som kan ha ført til at opptil 40.000 sivile tamiler ble drept. Etter krigen har de tamilske områdene i nord vært sterkt militarisert, mange tamiler har sittet innesperret i store fangeleire, og fortsatt er hundrevis fengslet uten lov og dom.

I en tale lørdag ba Kerry om at myndighetene gransker hva som har skjedd med de tusenvis av tamilene som fortsatt er savnet etter regjeringsoffensiven.

– Forsøk å finne sannheten, uansett hvor smertefull sannheten er. Det er den riktige og humane tingen å gjøre, og det er, tro det eller ei, en essensiell del av helingsprosessen, sa Kerry.

Les også:
Fugleinfluensa utløser unntakstilstand i Iowa

Over 3.400 reddet i Middelhavet på én dag  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.