Hellas viser vilje til å kompromisse i forhandlingene som skal redde landet fra bankerott, sier ikke navngitte kilder i Brussel.

– Det er framgang, men også mange åpne spørsmål. I noen saker er det langt mer kompromissvilje. Men vi kan ikke si hvor mye mer vi trenger, sier en kilde som representerer en av de tre kreditorene, EU-kommisjonen, Den europeiske sentralbanken (ESB) og Det internasjonale pengefondet (IMF).

Den såkalte troikaen krever reformer tilbake fra Hellas i bytte mot utbetaling av kriselån som grekerne trenger både for å betjene gjeld og for å kunne betale lønninger og pensjoner.

Forhandlingene har foregått i flere dager og skal etter planen avsluttes søndag.

– Det at det foregår forhandlinger, er et godt tegn, og hvordan de foregår likeså. Men vi trenger fortsatt framgang, sier en EU-kilde til det tyske nyhetsbyrået DPA.

Den greske regjeringen meldte torsdag at den er villig til å komme med innrømmelser etter å ha vist sterk motstand mot kreditorenes krav om privatisering av statlige selskaper og enda flere kutt i lønn og pensjoner.

Hellas har også nylig gjort endringer i sitt forhandlingsteam etter at finansminister Yanis Varoufakis har fått kraftig kritikk fra motstandere i EU som ser ut til å mislike både økonomiprofessorens selvsikre stil, hans politiske holdninger og økonomiske analyse.

Les også:
Kerry møtte tamilske ledere
Britisk valg skal vinnes på dørstokken  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.