Det gjenstår fortsatt arbeid på en avtale om utbetaling av flere lånemidler, konkluderer EU mens grekerne skraper sammen penger til nye avdrag.

– Samtalene har vært konstruktive, men det gjenstår arbeid, sier EU-kommisjonens talsperson Margaritis Schinas til pressen i Brussel.

Hellas og kreditorene i EU og Det internasjonale pengefondet driver harde forhandlinger om vilkårene for en utbetaling av de siste lånemidlene i den greske krisepakken.

Det er fortsatt stor uenighet om pensjons- og arbeidsreform, melder nyhetsbyrået Reuters. Det skal være fremskritt om privatiseringer.

Men det haster med en løsning. Grekerne er nær bankerott.

I tillegg til at Hellas skal dekke inn offentlige utgifter og lønninger, forfaller nesten 1 milliard euro i lån til Det internasjonale pengefondet IMF til betaling i løpet av mai. Det er godt over 8 milliarder kroner etter dagens kurs.

Målet er å komme langt nok i forhandlingene til at finansministrene i eurogruppen 11. mai kan ta stilling til om det snart er mulig med nye utbetalinger.

– Det er ikke mer likviditet i den greske økonomien, advarer statsminister Alexis Tsipras' talsperson Gabriel Sakellaridis overfor nyhetsbyrået AFP.

Les også:
«Tilfeldig t-trøye som ligger fremst i klesskapet»
Tesla øker prisene
Norges Bank om nye boliglånskrav: Hver tredje låntager ville hatt for mye lån (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.