Etter mer enn en fordobling av nøkkelindeksen ved Shanghai-børsen, hvor de største børsnoterte selskapene inngår, jakter kinesiske småinvestorer på aksjer i småselskaper i Shanghai, Shenzhen og Hong Kong.

I april økte aksjekursene på småaksjer ved Hong Kong-børsen med 28 prosent. Hong Kong Exchanges & Clearing, som er eierselskapet bak Hong Kong-børsen, fikk en kursoppgang på 55 prosent i april.

Eksperter har vanskeligheter med å forklare oppgangen, hvor den gjennomsnittlige prisingen ligger på nesten 30 ganger forventet avkastning – dobbelt så høy som storselskapene.

- Likviditet flommer inn i markedet og småselskapene fosser fremover. Gevinstene vi opplever skyldes hverken grunnleggende forhold i selskapene eller inntjening. Dette er mer makrostyrt, sier strateg Cedric Ma hos investeringsselskapet Convoy Asset Management til Bloomberg News.

Den økonomiske veksten i Kina ventes i år å bli den svakeste siden inngangen til 1990-tallet. Selv en vekst på syv prosent vil forutsette at myndighetene trår til med nye lettelser og tiltak. Det er dette investorer venter på og som delvis ligger bak børsrallyet.

Den amerikanske finansinstitusjoner JPMorgan Asset Management er blant flere som mener at børsrallyet ikke har rot i virkeligheten.

- Aksjer er overpriset og det er for risikabelt. Dette kan bli virkelig farlig når situasjonen snur seg og de høytflyvende aksjekursene kan bli skutt ned, sier global markedsstrateg Grace Tam hos JPMorgan til Bloomberg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.