Hellas trenger pengene desperat, for å unngå konkurs, skriver Financial Times.

IMF truer med å trekke tilbake sin støtte fordi kriseprogrammet er ute av kurs. Betingelsen for likevel å gi støtte er at europeiske långivere skriver av betydelige deler av sine fordringer i statsobligasjoner.

Advarselen ble levert til finansministrene i eurosonen av IMFs europasjef Poul Thomsen. Faren er at IMF holder tilbake sin halvdel av de 7,2 milliarder euro i støttemidler som Hellas venter seg.

Kreditorene i eurosonen, som sitter med det aller meste av den greske gjelden, er sterkt imot en gjeldslettelse. Samtidig er IMFs støtte avgjørende både for deres midler, og for å sikre politisk oppbakking av kriseprogrammet, spesielt i Tyskland, skriver avisen.

Les mer:

Gjenstår arbeid før grekerne får flere midler

Håper på gresk vendepunkt

- Hellas viser kompromissvilje

Tiden renner ut - Hellas' finansminister presses fra alle kanter

Varoufakis beskyttet av kona under restaurantangrep

- Hellas-uttreden bør ikke behandles lettvint  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.