Forhandlingene vil vare i fire til seks uker, og FN har invitert en rekke aktører, inkludert opprørsgrupper i Syria.

Terrorlistede grupper som Den islamske staten (IS) og Nusrafronten er ikke invitert, men det er flere grupper som er i kontakt med dem.

Opprøret mot Syrias president Bashar al-Assad brøt ut i mars 2011. Siden da har det utviklet seg en stadig mer brutal borgerkrig, der en rekke opprørsgrupper kjemper mot regjeringsstyrkene og hverandre.

I tillegg har IS tatt kontroll over store områder både i Syria og i nabolandet Irak det siste året.

Ny Amnesty-rapport

Amnesty International anklager Syrias regjering for brudd på menneskerettighetene og daglig, ukritisk bombing som krever mange sivile liv i Aleppo-provinsen nord i landet.

Den ferske rapporten « Death everywhere. War crimes and human rights abuses in Aleppo, Syria » beskriver på en marerittaktig måte det Amnesty kaller grufulle krigsforbrytelser og overgrep utført av både regjeringsstyrker og opposisjonsgrupper.

Begge sider av konflikten anklages for overdreven voldsbruk, utbredt tortur og vilkårlige arrestasjoner. Men særlig retter rapporten et blikk mot bruken av såkalte tønnebomber.

Bombene består av tønner som fylles med sprengstoff, drivstoff og metallbiter, og disse slippes ned fra helikoptre. Ifølge Amnesty drepte tønnebomber flere enn 3.000 sivile i Aleppo i fjor, og siden 2012 har de drept over 11.000 i hele landet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.