– Den europeiske økonomien opplever sin lyseste vår på flere år. Men det må gjøres mer for å sikre at bedringen er noe mer enn et sesongfenomen, sier økonomikommissær Pierre Moscovici.

Lav oljepris, stabil global vekst, lavere eurokurs og politiske tiltak har gitt den europeiske økonomien litt vind i ryggen, konkluderer han og EU-kommisjonen i sin vårprognose.

Ekspertene i Brussel ser for seg en vekst på 1,8 prosent i EU som helhet og 1,5 prosent i de 19 eurolandene i år.

Prognosene er med det satt opp 0,1 og 0,2 prosent sammenlignet med hva Kommisjonen så for seg i vintervarselet i februar. For neste år tror ekspertene på en vekst på 2,1 og 1,9 prosent.

Hellas er som vanlig et unntak.

Hellas opplevde en urovekkende økonomisk nedgang i årets første tre måneder, opplyser EU-kommisjonen.

De dårlige tallene har ført til at EU-kommisjonen kun forventer en vekst på 0,5 prosent i Hellas i år, ikke 2,5 prosent slik den tidligere har anslått.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.