Diplomater fra Iran og EU skal møtes tirsdag 12. mai i den østerrikske hovedstaden. Fredag samme uke får de selskap av representanter fra de seks stormaktene USA, Russland, Kina, Frankrike, Storbritannia og Tyskland.

Forhandlingsdelegasjonene skal fortsette arbeidet med å utforme en endelig avtale om Irans atomprogram, som de selv har satt frist til 30. juni med å bli ferdig med. En historisk rammeavtale var klar i begynnelsen av april, og denne er utgangspunktet for forhandlingenes sluttspurt.

Målet er en detaljert plan for hvordan verden skal kunne sikre seg at Irans atomprogram ikke skal kunne brukes til å utvikle atomvåpen, samt når og hvordan sanksjonene mot Iran skal oppheves.

Les også:
– Hvis du bruker 40-50 timer i uken på studiene er det fortsatt rom for å jobbe litt
Meglerhus: Nå knuser svenskene oss
Her er prisen for Audi Q7 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.