En gresk regjeringskilde anklager internasjonale långivere for å sinke forhandlingene ved at de er internt uenige om hvilke krav som skal stilles til Hellas. Et lite håp om at forhandlingene gikk fremover, er erstattet med ny pessimisme.

I en krass uttalelse til den greske avisen Kathimerini sier en gresk tjenestemann at det ene og alene er kreditorene som bærer ansvaret for at forhandlingene er gått i stampe.

Han viser til at Det internasjonale pengefondet (IMF) og EU-kommisjonen er uenige om hvilke absolutte krav som skal stilles til Hellas for at landet skal få utbetalt mer lån.

Mens IMF står hardt på at Hellas må innføre arbeidslivsreformer og endre pensjonsordninger, er EU først og fremst opptatt av at det greske budsjettet skal gå med overskudd, fremholder han.

– Med dette som bakgrunn kan det ikke bli noe kompromiss, sier kilden.

Uttalelsen kommer etter en rapport i Financial Times om at IMF har truet med å nekte Hellas flere utbetalinger hvis ikke eurosonen sletter en betydelig del av Hellas' gjeld. IMF mener dessuten at den greske økonomien kommer til å gå med underskudd i år, mens EU holder fast på et lite overskudd, ifølge rapportene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.