Iranske styrker bordet lasteskipet ved Hormuzstredet i Persiabukta tirsdag forrige uke. Det fikk USA til å sende militærfartøy til området for å overvåke situasjonen og eskortere amerikanske handelsskip gjennom det viktige stredet.

Danske Mærsk har siden krevd at skipet og mannskapet på 24 slippes fri. Iranske myndigheter har svart at Mærsk Tigris først får seile ut når en gammel erstatningssak er løst.

– Forhandlingene mellom den private saksøkeren og den andre parten pågår, og saken kan muligens være løst om en dag eller to, sier talskvinne Marzieh Afkham i utenriksdepartementet i Teheran til nyhetsbyrået IRNA onsdag.

Hun hevder mannskapet er sluppet fri, men ifølge Reuters holdes de 24 fortsatt under iransk oppsyn.

Mærsk bekrefter at dialogen med iranske domstoler og havnemyndigheter er konstruktiv. Selskapet har fremskaffet et tilsagnsbrev tilknyttet den ikke innkrevde lasten som er bakgrunnen for konflikten, opplyser de i en epost til Reuters uten å utdype i detalj.

Mærsk leide skipet Mærsk Tigris fra ikke navngitte private investorer.

Les også:
- Ser ingen ende på boligprisveksten
Her har boligprisene steget mest - og minst de siste årene
Mistet jobben to ganger på ett år: - Er vant til å bli oppsøkt til ny jobb (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.