Den eneste mulige koalisjonspartneren som står igjen for Netanyahu og partiet Likud, er ytre høyrepartiet Jødisk hjem. Onsdag kveld pågikk forhandlingene fortsatt, men det er ventet at de blir enige. Uansett vil den nye koalisjonen få et syltynt flertall i nasjonalforsamlingen Knesset, med bare 61 av de 120 setene.

Dersom Netanyahu ikke skulle lykkes med å danne en styringsdyktig regjering innen klokken 23 norsk tid, kan president Reuven Rivlin be en annen partileder om å danne regjering. Den mest åpenbare kandidaten er i så fall Yitzhak Herzog, som leder sentrum-venstre-alliansen Sionistunionen.

Netanyahus skjebne som statsminister hviler nå i hendene på Jødisk hjems leder Naftali Bennett. Han krever at samtlige av partiets åtte representanter i Knesset, får ministerposter i en ny høyrevridd regjering.

Netanyahu hadde i utgangspunktet 28 dager på å danne regjering etter valget 17. mars. Rivlin forlenget fristen med 14 dager. Selv om den nye tidsfristen løper ut ved midnatt, trenger ikke Netanyahu å presentere en ny regjering allerede da. Det er nok at han gir presidenten beskjed om at han har nok støtte til å danne regjering.

Den hardeste konflikten i forhandlingene har hittil stått om justisdepartementet, som Bennett krever at Jødisk hjem får styringen over. Israelske medier meldte onsdag ettermiddag at Netanyahu ser ut til å gi etter for dette kravet.

Les også:
- Ser ingen ende på boligprisveksten
Her har boligprisene steget mest - og minst de siste årene
Mistet jobben to ganger på ett år: - Er vant til å bli oppsøkt til ny jobb (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.