Kina lanserer brede stimuleringstiltak for å hjelpe lokale myndigheter til å restrukturere billioner av dollar i gjeld, og for å få banker til å øke sine utlån.

Det skriver The Wall Street Journal onsdag kveld.

I et felles direktiv merket «meget viktig», kunngjorde Kinas finansdepartement, sentralbank og banktilsyn tidligere i uken en pakke med tiltak som skal sette fart i et av myndighetenes viktigste initiativ for å redde økonomien: Et program for bytte av gjeld for obligasjoner.

Programmet har til hensikt å gi provinser og byer et visst pusterom i sin nedbetaling av gjeld.

Sentralt i direktivet er en oppjustert plan fra Kinas sentralbank, som vil la lokale myndigheters støtteobligasjoner sentralbanken kjøper fra forretningsbanker, fungere som sikkerhet for alle typer lavkostnadslån fra sentralbanken.

Målet er å tilføre kinesiske banker mer midler for å kunne gi nye lån, skriver avisen.

 

Les også: Her kommer det ingen på visning

Senker boliglånsrenten for «alle»

Slo Skatteetaten i poker

Ole Enger får bonus for å selge Rec Solar(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.