Børsene i USA snudde opp etter at en rekke sentrale talll var lagt frem i ettermiddag norsk tid. Og indeksene holdt seg i pluss ut dagen.

Les mer: Her er tallene USA har ventet på

Handelen åpnet litt ned torsdag, samtidig som S&P 500-indeksen lå nær rekordnotering, det har kommet blandede kvartalstall, mens det er tegn på at arbeidsmarkedet fortsetter å styrke seg. S&P 500 endte med rekord.

Det løpende gjennomsnitt for antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) de fire seneste ukene var på 266.360, det laveste nivået på 15 år.

Selv om tallet var bra, er investorene litt nervøse.

- Investorer i USA sitter på rekordhøye nivåer. De opplever litt høydeskrekk en gang iblant, ser ned og spør «vil det fortsette?», sier analysesjef Christian Gattiker i Julius Baer Group til Bloomberg News.

Gattiker mener en renteøkning fra Fed i juni egentlig ble lagt på hyllen for lenge siden, og at Fed i praksis bekreftet dette ifølge FOMC-møtereferatet, og det ga litt lettelse til markedet. Samtidig er det ikke nok til å drive børsene betydelig oppover, sier han.

På selskapsfronten la blant andre Best Buy frem kvartalsrapport. Tallene var sterkere enn ventet, støttet av salg av store fjernsyn og den nye iPhone-utgaven. Best Buy-aksjen endte bratt opp.

De viktigste indeksene ved børsslutt torsdag:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.