Bare ett av fem sentrale økonomiske tall som er kommet torsdag ettermiddag norsk tid, overrasker positivt. Men Wall Street reagerer med å sende verdiene litt opp, etter en åpning såvidt i minus.

Det viktigste er antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims), som var 274.000 per 16. mai, mot 264.000 uken før. Men antallet vedvarende mottagere sank til 2,2 millioner, og det tallet har sunket sakte men sikkert helt siden toppen på 6,6 millioner etter finanskrisen, skriver Marketwatch.

Samtidig viser tallene at antallet oppsigelser holder seg lavt - de som har jobb er relativt trygge, med andre ord.

Flere enn ventet

Det viser sesongjustert statistikk fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet offentliggjort torsdag, ifølge Bloomberg News.

På forhånd var antall førstegangssøkende ventet å være 270.000 personer, ifølge en sammenstilling foretatt av Bloomberg News.

Det løpende gjennomsnitt for de fire seneste ukene var på 266.360, sammenlignet med 271.750 uken før. Men selv om dagens tall var det høyeste på fire uker, er tallet 16 prosent lavere enn for et år siden, og holder seg nær en 15-årsbunn.

Antall personer som fortsetter å motta arbeidsledighetstrygd (continuing claims) i USA var 2,221 millioner personer fra reviderte 2,223 millioner i forrige uke. Tallet var ventet til 2,231 millioner.

62,8 prosent av amerikanere over 16 år er i den aktive arbeidsstyrken.

Positive indikatorer

De ledende indikatorene i USA var opp 0,7 prosent i april, viser tall fra amerikanske statistikkmyndigheter torsdag.

På forhånd var det ventet at de ledende indikatorene ville stige 0,3 prosent, ifølge sammenstillinger foretatt av Bloomberg News.

Forrige måneds indeks ble revidert til 0,4 prosent, fra rapporterte opp 0,2 prosent.

Vekst, men ikke som ventet

Foreløpig innkjøpssjefsindeks for industrisektoren i USA var 53,8 i mai, fra 54,1 måneden før.

Det viser tall fra Markit, ifølge Bloomberg News torsdag.

Indeksen var ventet til 54,5, ifølge Bloomberg News.

Dårligere boligsalg

Salget av brukte boliger i USA var ned 3,3 prosent i april til en sesongjustert årstakt på 5,04 millioner boliger.

Det viser statistikk fra amerikanske statistikkmyndigheter offentliggjort torsdag, ifølge Bloomberg News.

Analytikere hadde på forhånd ventet en sesongjustert årstakt på 5,23 millioner boliger, opp 0,8 prosent fra måneden før.

Dårligere indeks

Philadelphia Federal Reserve Banks-indeksen steg til 6,7 i mai, fra 7,5 måneden før.

Det melder Bloomberg News torsdag.

Ifølge Bloomberg News var det ventet en indeks på 8,0.

Den regionale sentralbanken stiller hver måned et antall spørsmål om økonomien til 150 produsenter i regionen. Svarene stilles deretter sammen i en indeks.

Les også:

Fed-referat utsetter rentehopp

Tre tall kan påvirke verdens største økonomi  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.