Syrisk fjernsyn meldte fredag at soldatene som har forskanset seg på sykehuset ved byen Jisr al-Shughour, nå er ute. Ifølge statskanalen gjennomførte soldatene en «taktisk manøver», slik at de brøt opprørernes beleiring og kom seg ut.

Sykehuset har vært omringet av opprørere siden 25. april.

Andre meldinger går ut på at flere personer ble drept og at andre ble tatt til fange da opprørerne fredag tok seg inn i sykehuset.

Nusrafronten

Eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) opplyser at sykehuset nå kontrolleres av opprørere fra blant annet Nusrafronten, som regnes som al-Qaidas fløy i Syria.

Nusrafronten har samtidig sendt ut en Twitter-melding der den skriver at hellige krigere har tatt opp jakten på de flyktende soldatene.

Byen Jisr al-Shughour falt i opprørernes hender for fire uker siden. Det førte til at soldater, en rekke lokale tjenestemenn og familienes deres søkte tilflukt i sykehuskomplekset, som ligger sørvest for byen.

Assad lovet hjelp

Tidligere i mai lovet president Bashar al-Assad å få ut styrkene.

– Hæren vil snart komme heltene som er fanget på sykehuset, til unnsetning, sa han.

Opprørere har den siste tiden vunnet stadig mer terreng i Idlib etter at de i slutten av mars inntok provinshovedstaden i Idlib.

Tirsdag denne uken tok de kontroll over regimets største militærbase i provinsen, al-Mastumah.

Les også:
Bombeangrep mot moské i Saudi-Arabia  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.