Den saudiledede militærkoalisjonen har trappet opp luftangrepene mot Houthi-militsen i Jemens hovedstad Sana, ifølge beboerne.

Luftangrepene var ifølge innbyggere rettet mot området ved presidentkomplekset i Sana, som Houthi-militsen tok kontroll over i september i fjor, og opprørernes stillinger i fjellområdene i utkanten av byen.

– Det har vært en skremmende morgen, sier en beboer til nyhetsbyrået AFP fredag.

Nord i Sana skal krigsflyene også ha sluppet bomber over et stadion og en base som tilhører væpnede styrker som er lojale til ekspresident Ali Abdullah Saleh.

Moské-bombe

Samme dag ble 13 personer såret da en bombe eksploderte i en sjiamuslimsk moské i Sana, ifølge en jemenittisk sikkerhetskilde. Ekstremistgruppen IS hevder i en Twitter-melding at det er de som sto bak, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Den saudi-ledede koalisjon har i sju uker bombet den iranskstøttede militsen i et forsøk på å få landets internasjonalt anerkjente president tilbake til makten.

Halv million på flukt

Ifølge FN er 1.850 personer drept og over 500.000 drevet på flukt som følge av konflikten i Jemen de siste månedene.

FN skal i neste uke holde en konferanse i Genève hvor det skal diskuteres hvordan fredssamtaler mellom partene kan startes opp igjen. Det er imidlertid ikke sikkert at jemenittiske myndigheter vil delta.

Les også:
Bombeangrep mot moské i Saudi-Arabia
Over 200 båtflyktninger reddet av Myanmars marine  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.