Det vekket oppsikt i USA da det ble kjent at Clinton hadde brukt en privat epostadresse der hun selv hadde kontroll over serveren mens hun var utenriksminister i Barack Obamas regjering.

Clinton, som har kastet seg inn i kampen for å bli Demokratenes presidentkandidat i 2016, har siden oversendt 30.000 eposter fra denne perioden til Utenriksdepartementet. Nå er 296 av disse offentliggjort.

Epostene omhandler et angrep på den amerikanske konsulatet i Benghazi i Libya i 2012, der den amerikanske ambassadøren Chris Stevens var blant de drepte. Clintons politiske motstandere i det republikanske partiet har rettet sterk kritikk mot regjeringens håndtering av angrepet.

Epostene som nå offentliggjøres, har tidligere vært gjennomgått av en kongresskomité som har gransket Benghazi-saken. Utenriksdepartementet skal gå gjennom alle Clintons 30.000 eposter, totalt 55.000 dokumentsider, og offentliggjøre dem i henhold til amerikanske offentlighetslover. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.