Forslaget fikk forrige uke flertall i Representantenes hus, der både republikanere og demokrater stemte for. I Senatet stemte 57 for og 42 mot forslaget natt til lørdag, og manglet dermed 3 av de 60 stemmene som kreves.

Senatorene gikk deretter videre til å stemme over et forslag om å forlenge deler av antiterrorloven Patriot Act som gir hjemmel til programmet med to måneder. Heller ikke det forslaget fikk de 60 nødvendige stemmene. Patriot Act går ut 1. juni.

Dermed er programmets fremtid uavklart. Republikaneren Mitch McConnell sier senatorene skal møtes igjen 31. mai for å prøve å komme til enighet om programmets fremtid.

Patriot Act ble vedtatt i Senatet i 2001 som følge av terrorangrepet mot USA 11. september. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.