Øyenvitner så en kolonne med hundretalls soldater på vei inn i Ramadi lørdag formiddag. Lokale myndighetskilder bekrefter opplysningene overfor nyhetsbyrået Reuters.

Styrkene fra sjiamilitsen dro til en militærbase utenfor Ramadi samme helg. Lørdag var de på vei mot byene Siddiqiya og Madiq utenfor provinshovedstaden.

Stort tilbakeslag

Ekstremistgruppen Den islamske staten (IS) innledet en offensiv og tok kontroll over Ramadi forrige helg. Tapet av Ramadi var det største tilbakeslaget for de irakiske styrkene på nesten et år. Siden har IS-styrkene også tatt over områder mot byen Fallujah, øst for Ramadi.

Amerikanske regjeringsmedlemmer er blant dem som har vært skeptiske til at statsminister Haider al-Abadi ønsket å sette inn en sjiamuslimsk milits i kampen mot IS i den sunnidominerte byen.

USA vil hjelpe

USA har likevel sagt at koalisjonen som har gått til luftangrep mot IS i Syria og Irak, vil støtte bakkestyrkene i deres forsøk på å ta Ramadi tilbake.

Ramadi er provinshovedstaden i Anbar. Byen ligger drøyt 100 kilometer vest for landets hovedstad Bagdad.

Over 40.000 sivile har flyktet fra byen den siste uken. Flere steder er det innført grenserestriksjoner, noe som gjør det vanskelig for folk på flukt å komme i sikkerhet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.