Duda kom best ut av de to i første valgomgang 10. mai og sikret seg 34,76 prosent av stemmene, mens Komorowski fikk 33,77 prosent.

Meningsmålingene før dagens andre valgomgang spriker, og det er derfor uvisst om det blir Duda fra det konservative partiet Lov og rettferdighet (Pis) eller kristendemokraten Komorowski fra Borgerplattformen (PO) som går seirende ut.

30 millioner polakker har stemmerett, og valgutfallet kan også gi en pekepinn på utfallet av høstens valg på ny nasjonalforsamling.

Komorowski har i valgkampen lagt vekt på sin fortid som forsvarsminister, vel vitende om at mange polakker er bekymret for Russland og krisen i nabolandet Ukraina.

Duda har sikret seg støtte fra store fagforeninger og har i valgkampen vært mer opptatt av Polens plass i EU. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.