- Daesh tok i morgentimene i dag kontroll over grenseposten Al-Walid på grensen mellom Irak og Syria etter at den irakiske hæren og irakisk grensepoliti trakk seg tilbake, sier en irakisk polititjenestemann. Daesh er et annet navn som brukes om IS.

IS-opprørere tok tidligere denne uken kontroll over den syriske siden av grenseovergangen i Anbar-provinsen, som syrerne kaller Al-Tanaf. Det gjorde de irakiske soldatene som voktet grensen, svært utsatte og sårbare.

Mot Jordan

Den irakiske polititjenestemannen sier de irakiske sikkerhetsstyrkene er midlertidig trukket tilbake og sendt til grenseovergangen Trebil mellom Irak og Jordan.

I fjor tok IS-opprørere kontroll over en annen grenseovergang mellom Irak og Syria, i Al-Qaim. En tredje grenseovergang mellom de to landene ligger lenger nord og kontrolleres av kurdiske styrker.

Hadde ingen støtte

Sjefen for Anbars grensekommisjon, Suad Jassem, bekrefter at irakiske styrker har trukket seg tilbake fra grensen.

- De hadde ingen militær støtte og de var ikke mange nok til å klare å beskytte grenseovergangen, sier hun.

- Daesh kontrollerer nå begge sier av grenseovergangen, legger Jassem til.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.