Hellas kan ikke betale låneavdraget til Det internasjonale pengefondet (IMF) neste måned ettersom statskassen er tom, sier den greske innenriksministeren.

Det fjerde avdraget til IMF er på 1,6 milliarder euro, tilsvarende 13,5 milliarder kroner og forfaller i juni.

- Men beløpet vil ikke bli innbetalt fordi vi ikke har pengene, sier innenriksminister Nikos Voutsis til gresk TV-søndag.

Finansminister Yanis Varoufakis sier samtidig til BBC at Hellas har gjort «svært store anstrengelser» for å komme frem til en avtale med sine internasjonale kreditorer for å unngå at staten går konkurs.

- Nå er det opp til disse institusjonene å gjøre sin del. Vi har møtt dem tre firedeler på veien, nå får de møte oss en firedel på samme vei, sier han.

På grunn av den økonomiske krisen Hellas er i, er landet stengt ute fra obligasjonsmarkedene. Landet er også underlagt strenge betingelser for å kunne få utbetalt mer i kriselån fra IMF, EU og Den europeiske sentralbanken. Dermed har den greske regjeringen måttet skrape statskassa fullstendig tom for å kunne oppfylle sine internasjonale betingelser og for å kunne betale pensjoner og utbetale lønninger til offentlige ansatte. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.