Hellas skal fortsette å betale kreditorene i EU og IMF så lenge de klarer, forsikrer en regjeringstalsmann.

Søndag hevdet innenriksministeren at statskassen var tom: - Hellas har ikke penger til neste IMF-avdrag

- I den grad vi er i stand til å betale, skal vi fortsette å tilbakebetale det vi forplikter, sier regjeringens talsperson Gabriel Sakellaridis mandag.

Hellas har frist til neste uke å betale tilbake 300 millioner euro, over 2,5 milliarder norske kroner. Fra 5. juni skal landet betale totalt 1,6 milliarder euro, tilsvarende 13,5 milliarder kroner.

Men innenriksminister Nikos Voutsis sa til gresk fjernsyn søndag at beløpet ikke vil bli innbetalt fordi landet ikke har pengene. «Det er ingenting å gi. Det er et kjent faktum,» sa han.

Sjeføkonom Olivier Blanchard i Det internasjonale pengefondet (IMF) fastslår mandag at det greske budsjettforslaget ikke er tilstrekkelig for å sikre budsjettoverskudd i år. Hellas skulle ha et budsjettoverskudd på 3 prosent i 2015, men Blanchard hevder det nå er urealistisk. Dersom overskuddet reduseres, vil det føre til nye finansieringsbehov, sier han i et intervju med den franske finansavisen Les Echos mandag. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.