Det var da Putin nylig ringte til Cameron for å gratulere ham med valgseieren at de to ble enige om behovet for å gjenoppta samtaler med sikte på å samordne innsatsen i Syria, sier en talskvinne for Camerons kontor.

Flere forsøk på å få i gang forhandlinger for å løse konflikten mellom det syriske regimet og opposisjonen har mislyktes, og nå har IS tatt kontroll over store områder av Syria og Irak.

– De to lederne var enige om at det er i begge lands interesse å bidra til å finne en løsning på borgerkrigen i Syria, og spesielt å stanse ISILs framvekst, sa talskvinnen mandag. ISIL er et annet navn på IS.

Hun sier at de to ble enige om at deres nasjonale sikkerhetsrådgivere skal møtes for å få i gang igjen samtaler om Syria.

De to snakket også om Ukraina, og der var ikke enigheten like stor. De ble enige om at avstanden mellom dem er stor, men at det er viktig å håndheve fredsavtalen som ble undertegnet i Minsk i februar.

Les også:
- Kronen er for svak mot alle valutaer
Kuttet lønnen 15 prosent
- Ryanair? Nei, takk! (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.