Alle flyene som ble truet, landet trygt, og det ble ikke funnet verken bomber eller andre farlige gjenstander om bord. Alle truslene ble ringt inn av samme person, ifølge en pressemelding fra FBI.

Amerikanske jagerfly ble sendt opp for å eskortere et av flyene, et Air France-fly på vei fra Paris til JFK-flyplassen i New York.

Et Delta Air Lines-fly på vei fra Paris til Boston, et United Airlines-fly på vei fra Madrid til Newark og et American Airlines-fly fra Birmingham til JFK var blant flere andre fly som også fikk trusler.

Det totale antall fly som ble truet, er ikke klart. Noen medier melder om fire fly, mens andre sier at så mange som ti fikk bombetrusler.

Kongressrepresentanten Peter King sier at det vil bli igangsatt en gransking, og at det vil bli undersøkt om IS sto bak. Han sier det i forrige uke var meldinger på Twitter om at noen planla slik bløff for å skape kaos i USA, muligens for å se hvordan USA reagerer.

Les også:
- Kronen er for svak mot alle valutaer
Kuttet lønnen 15 prosent
- Ryanair? Nei, takk! (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.