Inspeksjonen av banken er en del av en økt vestlig innsats for å kvele separatistenes tilgang til økonomiske ressurser og dermed tvinge dem til å bli en enda større økonomisk byrde for Russland.

Russland benekter at de bidrar til å finansiere separatistenes hittil 13 måneder lange opprør, eller at de forsyner opprørerne med militære styrker og stridsvogner.

Kontoene til separatistenes ledere og ledende russiske tjenestemenn som man tror står bak opprøret, er frosset i USA og EU siden i fjor.

En talskvinne for Ukrainas sikkerhetspoliti SBU sier at inspeksjonen ble utført for stanse mulige opplegg for å finansiere «terrororganisasjoner» i det østlige Ukraina. Hun sier de ikke har noen problemer med banken ellers.

Men UniCredit selv klager over at de har samarbeidet nært med ukrainske myndigheter. De sier de ikke kan forstå hvorfor agentene skulle stenge banken nesten hele dagen.

Les også:
- Kronen er for svak mot alle valutaer
Kuttet lønnen 15 prosent
- Ryanair? Nei, takk! (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.