Den greske statsministeren Alexis Tsipras fikk i helgen tilslutning fra sitt parti, Syriza, for sluttføring av en gjeldsavtale med EU og Det internasjonale valutafond (IMF). Det skriver Financial Times mandag.

Før et todagersmøte i sentralkomiteen i forbindelse med Syrizas første hundre dager med regjeringsmakt, var Tsipras hardt presset av en venstreorientert fraksjon, som advarte mot å gi etter for «utpressing» fra Hellas' kreditorer.

Tsipras sa på møtet at Hellas er i innspurten på forhandlingene, og vil akseptere en gjennomførbar, «men ikke ydmykende», avtale.

Statsministeren ga ingen detaljer fra samtalene med EU og IMF.

Sentralkomiteen i Syriza ga også sin tilslutning til partiledelsens standpunkt om at betaling av pensjoner og offentlige lønninger vil bli prioritert fremfor betjening av kriselån, dersom regjeringens pengemangel eskalerer «til et ekstremt nivå».

-Han (Tsipras) skifter over til pragmatisme, han har gått en lang vei siden valget i januar. Men dette er ikke en bløff, sier George Pagoulatos, professor ved Atens universitet for finans og økonomi, til avisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.