- Det er på tide at institusjonene, spesielt IMF, får orden på tingene og blir enige med oss, sier Varoufakis til CNN.

Hellas' innenriksminister Nikos Voutsis varslet i helgen at Hellas ikke vil kunne betjene gjelden til Det internasjonale pengefondet (IMF) når neste innbetaling på 1,6 milliarder euro forfaller 5. juni. Men dette avviser Varoufakis.

- Landet vårt har greid å leve på de midlene vi har, fordi det greske folk har ofret enormt mye. Vi vil betale inn pengene fordi jeg ikke tviler på at vi kommer til å ha en avtale, sier han.

Hellas er i forhandlinger med EU og IMF om å få utbetalt 7,2 milliarder euro, som er siste utbetaling av de allerede vedtatte kriselånene. Kreditorene krever imidlertid flere reformer før pengene blir frigjort.

EUs finanskommissær Pierre Moscovici mener det er opp til grekerne å skape bevegelse i forhandlingene.

- Vi er klar over likviditetsproblemene i Hellas, og det er derfor det er så viktig at forhandlingene i Brussel går raskere. Vi ønsker den avtalen, vi ønsker den fort, og vi jobber hardt med den. Det finnes ingen plan B. Planen går ut på at et solid Hellas skal bli værende i eurosonen, sa Moscovici tirsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.